Închide Close

Humanitas Junior

Lucy Hawking, Stephen Hawking, George și luna albastră

EBOOK – PDF

Traducere de Nicoleta Drăghiceanu Ilustrații de Garry Parsons

O mai scurtă istorie a timpului pentru un public mai tânăr.“ (USA Today)

George și luna albastră vă invită alături de eroii ei într-o călătorie fantastică spre una dintre lunile lui Jupiter. George și Annie se alătură unui program spațial pentru astronauți și se pregătesc din greu într-o tabără de antrenament pentru zborurile interplanetare. Realiatea nu este însă nici pe departe ceea ce pare la prima vedere: cei doi descoperă că pe Pământ și în Cosmos se petrec lucruri ciudate, află că au loc misiuni spațiale misterioase și își dau seama că antrenamentul la care sunt supuși devine pe zi ce trece mai înspăimântător.

Cea de-a cincea aventură a seriei scrise de Lucy Hawking împreună cu tatăl ei, profesorul Stephen Hawking, vă aduce informații și descoperiri de ultimă oră din lumea științei.

 

Despre Lucy Hawking

LUCY HAWKING este scriitoare şi încearcă, cu ajutorul poveştilor, să le treazească cititorilor ei interesul pentru ştiinţă. Împreună cu tatăl ei, Stephen Hawking, a creat seria George care este bestseller internaţional, fiind tradusă în peste 40 de limbi. Printre premiile şi distincţiile primite de autoare de-a lungul timpului se numără un doctorat onorific în ştiinţă acordat de Universitatea Queen Mary din Londra. În ultimii patru ani, Lucy Hawking a creat două proiecte de mare succes împreună cu Agenţia Spaţială Europeană şi cu editura Curved House, care privesc învăţarea prin artă în clasele primare. Lucy Hawking a realizat documentare radio pentru BBC şi un film în realitatea virtuală, împreună cu Guardian Media Group, despre autism în rândul adolescentelor. Este preşedinta Fundaţiei Stephen Hawking.

 

Fotografia autoarei © A. Micu

Despre Stephen Hawking

STEPHEN W. HAWKING s-a născut pe 8 ianuarie 1942, exact în ziua când se împlineau trei sute de ani de la moartea lui Galileo Galilei. După studii la Oxford şi un doctorat susţinut la Cambridge, Hawking devine titularul Catedrei de matematică de la Cambridge, catedră în fruntea căreia s-a aflat, cu trei secole în urmă, Isaac Newton. Împreună cu Roger Penrose a elaborat teoria asupra găurilor negre şi a demonstrat că, în conformitate cu relativitatea generală, spaţiul şi timpul trebuie să fi avut un început în marea explozie (Big Bang). În ciuda unei boli care l-a ţintuit în scaunul cu rotile, Hawking şi-a continuat cercetările, aflându-se în prima linie a fizicienilor care caută o teorie unificatoare ce ar explica întregul univers. Pe de altă parte, a publicat lucrări destinate publicului larg, în care a oferit o imagine intuitivă asupra cercetărilor de vârf din fizica fundamentală. Este, probabil, cel mai cunoscut fizician de la Einstein încoace. A încetat din viață pe 14 martie 2018.La Editura Humanitas au apărut: Scurtă istorie a timpului (1994); Visul lui Einstein şi alte eseuri (1997); Universul într-o coajă de nucă (2004); (împreună cu Leonard Mlodinow) O mai scurtă istorie a timpului (2007) şi Marele plan (2012); Teoria universală. Originea şi soarta universului (2014), Scurtă istorie a vieții mele (2015); (împreună cu Lucy Hawking) George şi cheia secretă a universului (2009), George în căutare de comori prin Cosmos (2010), George şi Big Bangul (2012), George și codul indescifrabil (2016), George și luna albastră (2017). Biografia sa este relatată şi în cartea lui Jane Hawking Dragostea are 11 dimensiuni: Viaţa mea cu Stephen Hawking (trad. rom. Humanitas, 2013). |  www.hawking.org.uk

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: George și luna albastră
  • An apariție: 2018
  • Format: PDF
  • ISBN: 978-973-50-5970-5-X
  • Colecție: Ebook
  • Domeniu: 6–9 ani, cărți pentru copii și adolescenţi, literatură
  • Autor: Lucy Hawking, Stephen Hawking
  • Ilustraţii: Garry Parsons
  • Traducere: Nicoleta Drăghiceanu

Noi apariții

Author Spotlight

Ioana Pârvulescu

pagina autorului

IOANA PÂRVULESCU s‑a născut în Brașov. Se înţelege foarte bine cu copiii și nu s‑a despărţit toată viaţa de cărţile lor. A observat astfel multe lucruri ciudate, printre care și următoarele: Cine citește de dimineaţă departe ajunge. Cartea‑prietenă la nevoie se cunoaşte. O carte bună se cunoaște de dimineaţă. Cartea e brăţară de aur. Cu o carte nu se face primăvară.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact