Închide Close
Povestea doctorului Dolittle

Humanitas Junior

Hugh Lofting, Povestea doctorului Dolittle

Din categoriile 7+ ani, Romane

În colecția Biblioteca de 10+

Cărți clasice, alese cu grijă, la care ne reîntoarcem adesea, pentru noile generații de elevi, profesori, părinți.

 

John Dolittle este un doctor cu suflet bun, care iubește animalele și are de tot felul – peștișori aurii în iazul din grădină, șoareci albi într-un pian și un arici în pivniță. Dar, cu timpul, pe lângă casa lui se aciuează încă multe altele. Ca să le înțeleagă mai bine, le învață limba și se hotărăște să devină medic veterinar, iar vestea despre darul lui extraordinar se răspândește cu repeziciune. Într-o zi, Dolittle află că în Africa maimuțele suferă de o boală cumplită, așa că pornește pe dată într-acolo împreună cu cei mai buni prieteni ai săi. În timpul călătoriei aventurile se țin lanț: trebuie să traverseze teritoriul Jolliginki, să negocieze cu regele acestui ținut și, mai mult, să dea piept cu o bandă de pirați nelegiuiți.

Despre Hugh Lofting

Scriitorul HUGH LOFTING se naște în 1886, în Anglia, unde studiază ingineria civilă. În timpul Primului Război Mondial se înrolează în armata britanică. De pe front, pentru a nu le împărtăși copiilor săi dura realitate a războiului, le trimite o serie de scrisori ilustrate avându-l ca personaj principal pe doctorul Dolittle. Grav rănit în război, emigrează cu familia în Statele Unite în 1919. La scurt timp, în 1920, vede pentru prima oară lumina tiparului Povestea doctorului Dolittle (Premiul Lewis Carroll Shelf, 1958). Bucurându-se de un mare succes, Hugh Lofting scrie și alte romane despre doctorul care vorbește cu animalele (The Voyages of Doctor Dolittle, Doctor Dolittle’s Post Office, Doctor Dolittle’s Circus, Doctor Dolittle’s Zoo, Doctor Dolittle’s Caravan, Doctor Dolittle’s Garden, Doctor Dolittle in the Moon), precum și alte cărți pentru copii (The Story of Mrs Tubbs, Porridge Poetry, Noisy Nora, The Twilight of Magic, Tommy, Tilly, and Mrs. Tubbs). Se stinge din viață la 26 septembrie 1947 în Statele Unite. Povestea doctorului Dolittle a fost tradusă în numeroase limbi și ecranizată.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Povestea doctorului Dolittle
  • An apariție: 2023
  • Ediție: I
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 978-973-50-7827-0
  • Colecție: Biblioteca de 10+
  • Domeniu: 7+ ani, Romane
  • Autor: Hugh Lofting

Noi apariții

Author Spotlight

Cristian Presură

pagina autorului

În prezent este cercetător la compania Philips, Olanda. S-a specializat în domeniul senzorilor medicali. Împreună cu echipa sa, a inventat şi introdus pe piaţă primul ceas capabil să măsoare pulsul sportivilor numai pe baza senzorilor optici.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact