Închide Close

Humanitas Junior

Livia Rusz, Lucia Olteanu, Aventurile lui Mac

Din categoriile 6–9 ani, cărți ilustrate

În colecția Humanitas Junior

Amuzante, palpitante, pline de prospețime, Aventurile lui Mac istorisesc peripețiile rostogolite cu viteza luminii ale unui rățoi năzdrăvan și ale piticilor Pic și Punepiedici, care îi poartă pe eroii noștri prin Țara Poveștilor, prin Țara Pitilungilor, ba chiar și prin Țara Mâncăcioșilor, unde casele sunt cu totul și cu totul de ciocolată. Mai mult nu dezvăluim, ca să descoperiți singuri întreaga poveste.

 

Aventurile lui Mac este un reper în istoria benzii desenate din România, fiind primul titlu dintr-o serie minunată, Mac și Cocofifi, care a dăinuit peste timp. Publicate inițial în revista Arici Pogonici, Aventurile lui Mac au fost reluate și redesenate în 1970 pentru apariția în volum. Seria s-a bucurat de un imens succes în epocă: a avut mai multe ediții, a primit premii, a fost tradusă în germană, maghiară, engleză și spaniolă și a stat la baza serialului de desene animate Coco și Roco produs de Animafilm. Gingășia și inocența poveștilor Luciei Olteanu și spectacolul vizual oferit de ilustrațiile Liviei Rusz fac din acest superb album un titlu de referință, și sunt fericit că, de acum încolo, și mai multe generații se pot bucura de el.“ — ALEXANDRU CIUBOTARIU, grafician și autor de benzi desenate

Despre Livia Rusz
LIVIA RUSZ (1930–2020) a fost unul dintre cele mai importante nume în domeniul ilustrației de carte pentru copii din România. Vreme de peste șaizeci de ani, lucrările sale au încântat publicul de toate vârstele prin originalitatea, dinamismul și umorul lor. Livia Rusz a rămas cunoscută atât ca o entuziastă promotoare a benzilor desenate și a revistelor de gen, cât și pentru minunatele ilustrații la volumele O poveste cu un hobbit, de J.R.R. Tolkien, Cipi, acest pitic uriaș, de Fodor Sándor, Peter Pan și Wendy, de J.M. Barrie, Cântăreţul vrăjitor, de Robert Browning, Basme, de Wilhelm Hauff (volum reeditat în 2018, la Humanitas Junior), și multe altele, care i-au adus o binemeritată faimă în țară și în străinătate. În 1987, în urma presiunilor regimului comunist, Livia Rusz a părăsit România și s-a stabilit în Ungaria, la Budapesta.
Despre Lucia Olteanu

LUCIA OLTEANU (1925–2015) a fost una dintre cele mai cunoscute autoare de cărți pentru copii din România, ocupându-se, totodată, și de editarea mai multor reviste pentru cei mici, care s-au bucurat de mare succes în anii 1960–1980, ca de pildă Luminița și Arici pogonici. A semnat numeroase volume de benzi desenate, versuri și proză, dintre care amintim: Aventurile lui Mac (1970), Zâmbiți, vă rog! (1973), Bilete pe adresa prietenilor mei (1974), Hai în Lună! (1978), Lumea într-un degetar (1981), Liniștea cri (1983). Rățoiul Mac, maimuța Cocofifi, elefantul Singapur și motanul Grigore sunt numai câteva dintre personajele pe care le-a făcut celebre și care au încântat generații de copii.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Aventurile lui Mac
  • An apariție: 2023
  • Ediție: I
  • Pagini: 48
  • Format: 24x22 cm
  • ISBN: 978-973-50-7432-6
  • Colecție: Humanitas Junior
  • Domeniu: 6–9 ani, cărți ilustrate
  • Autor: Lucia Olteanu, Livia Rusz

Noi apariții

Author Spotlight

Ioana Pârvulescu

pagina autorului

IOANA PÂRVULESCU s‑a născut în Brașov. Se înţelege foarte bine cu copiii și nu s‑a despărţit toată viaţa de cărţile lor. A observat astfel multe lucruri ciudate, printre care și următoarele: Cine citește de dimineaţă departe ajunge. Cartea‑prietenă la nevoie se cunoaşte. O carte bună se cunoaște de dimineaţă. Cartea e brăţară de aur. Cu o carte nu se face primăvară.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact