Închide Close

Humanitas Junior

Liana Alexandru, Cea mai frumoasă noapte. Cea mai frumoasă zi

Din categoriile 6+ ani, povești/mitologie

În colecția Humanitas Junior

Ilustrații de Daniela Olaru

 

O carte frumoasă ca ziua de Crăciun, cu două coperte, două începuturi și două povești care se întâlnesc la mijlocul volumului.

 

Prima poveste, Cea mai frumoasă noapte, o legendă pentru animalele fabuloase, se petrece chiar în zilele noastre, într-o lume fără zăpadă, în care copiii nu se mai joacă cu bulgări, ci în rețea, iar farmecul sărbătorilor de iarnă a dispărut odată cu multe minuni ale naturii. Din această pricină, Moșul pornește prin lume în căutarea unui convoi de animale fabuloase care să ia parte la un spectacol magic și să salveze Crăciunul.

 

A doua poveste, Cea mai frumoasă zi, o legendă pentru Merry Christmas, se petrece ajunul celei mai frumoase sărbători, când Moșul descoperă o fetiță care nu se poate bucura de daruri pentru că nu o are alături pe mama, plecată departe, în altă țară. Ca să o aline, îi face cel mai neașteptat cadou: chiar povestea Crăciunului

 

Două legende moderne în care oamenii și animalele se ajută reciproc pentru a putea reînvia „magia albă“ a zăpezilor ce umpleau de farmec sărbătorile de odinioară.

Despre Liana Alexandru

LIANA ALEXANDRU este filolog, jurnalist și mama unei fetițe căreia îi plac foarte mult poveștile. Liana s‑a ocupat dintotdeauna de povești. Mai întâi, a studiat cuvintele la Facultatea de Litere a Universității din București. A cercetat cum se schimbă ele și ce rol au în poveștile noastre. Apoi, a plecat să afle cât mai multe dintre poveștile oamenilor mari. I‑a întâlnit, i‑a cunoscut și i‑a ascultat vreme de douăzeci de ani la radio și la televiziune. A putut fi auzită la Uniplus, apoi văzută de către public la Realitatea TV. În ultimii ani, a transmis seară de seară pentru oamenii mari cele mai importante povești la Digi24. Acum, s‑a hotărât să se ocupe și de poveștile ei. A făcut cursuri de actorie la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ din București și un film despre Oamenii Dreptății din România. A început să scrie ficțiune de dragul fetiței ei, ca să le poată explica mai bine copiilor, dar și adulților, cine este azi Moș Crăciun. Prima ei poveste, Băiatul care nu credea în Moş Crăciun, ilustrată de Ana Alfianu, a fost publicată în 2019 la Humanitas Junior.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Cea mai frumoasă noapte. Cea mai frumoasă zi
  • An apariție: 2020
  • Ediție: I
  • Format: 80
  • ISBN: 978-973-50-6990-2
  • Colecție: Humanitas Junior
  • Domeniu: 6+ ani, povești/mitologie
  • Autor: Liana Alexandru
  • Ilustraţii: Daniela Olaru

Noi apariții

Author Spotlight

Cristian Presură

pagina autorului

În prezent este cercetător la compania Philips, Olanda. S-a specializat în domeniul senzorilor medicali. Împreună cu echipa sa, a inventat şi introdus pe piaţă primul ceas capabil să măsoare pulsul sportivilor numai pe baza senzorilor optici.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact