Închide Close

Humanitas Junior

Christelle Dabos, Logodnicii iernii

Saga Vizitatoarea din oglindă I

Din categoriile 13+ ani, Romane

În colecția Young Fiction Fantasy

Traducere de Elena Ciocoiu

 

Carte câștigătoare a concursului de debut organizat de Gallimard Jeunesse, RTL și Télérama (2013) și recompensată cu Grand Prix de l'Imaginaire (2016).

 

Cu peste 1 milion de cititori şi tradusă în 17 limbi, saga Vizitatoarea din oglindă este o aventură plină de intrigi şi suspans împletită cu o emoţionantă poveste de dragoste, imaginând un univers fantastic, devenit cult.

 

Într-un univers alcătuit din douăzeci şi una de arce – insule cereşti plutitoare, rupte din ceea ce a fost odată Pământul –, trăieşte Ophélie, o tânără introvertită şi genială, înzestrată cu darul de a citi trecutul lucrurilor şi de a călători prin oglinzi. Casa ei e Anima, „arca pe care obiectele prind viaţă“, unde fata îşi petrece timpul studiind cu atâta pasiune trecutul, încât uneori pierde din vedere viitorul.

Când familia o logodeşte cu Thorn, membru al puternicului clan al Dragonilor, Ophélie se vede silită să părăsească Anima şi să-şi urmeze destinul la Curtea din Cetacera, capitala arcei îngheţate de la Pol. Acolo, într-o lume străină, prinsă în intrigi şi jocuri de putere, Ophélie va descoperi că este cheia unei enigme de care depinde soarta lumii sale.

Despre Christelle Dabos

CHRISTELLE DABOS s-a născut în 1980 pe Coasta de Azur, iar din 2005 trăieşte în Belgia. Scrie primele texte literare în timpul facultăţii şi curând începe să lucreze în cadrul comunităţii online de autori „Plume d’Argent“. La îndemnul lor, în primăvara lui 2012 se înscrie la concursul literar de debut organizat de prestigioasa editură Gallimard Jeunesse, RTL şi Télérama. Din cele 1.362 de texte primite, un juriu alcătuit din editori, scriitori, jurnalişti, librari şi public a desemnat câştigătorul în iunie 2013. E Logodnicii iernii. Tetralogia din care face parte, Vizitatoarea din oglindă, este astăzi apreciată drept un adevărat fenomen literar.

 

Fotografia autoarei © Chloé Vollmer-Lo – Gallimard

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Logodnicii iernii
 • Subtitlu: Saga Vizitatoarea din oglindă I
 • An apariție: 2023
 • Ediție: I
 • Pagini: 440
 • Format: 14,5x20,5 cm
 • ISBN: 978-973-50-7379-4
 • Colecție: Young Fiction Fantasy
 • Domeniu: 13+ ani, Romane
 • Autor: Christelle Dabos

Noi apariții

Author Spotlight

Cristian Presură

pagina autorului

În prezent este cercetător la compania Philips, Olanda. S-a specializat în domeniul senzorilor medicali. Împreună cu echipa sa, a inventat şi introdus pe piaţă primul ceas capabil să măsoare pulsul sportivilor numai pe baza senzorilor optici.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact