Închide Close

Humanitas Junior

Cătălin Pavel, Muntele cu uși

Din categoriile 8+ ani, cărți ilustrate

În colecția Humanitas Junior

Precomandă cu livrare din 5 iunie

 

Ilustrații de Oana Ispir

 

Ce simte o cămilă când mestecă gumă? Cum de primele fotografii color din lume au fost făcute tocmai în România? Cum vorbește Tagor, copacul umblător? Sunt cele mai neînsemnate lucruri pe care le va afla Sara în timpul aventurii ei prin Muntele cu uși, alături de Rémy și domnul câine. Pentru că lucrurile cu adevărat însemnate se vor afla abia la capătul aventurii: cum să ai răbdare cu părinţii tăi și care este secretul îngrozitor al lui Orbikon, regele din Casa fără sfârșit.

Cărţile nu se pot scrie cu reţetă, dar cartea asta e 50 la sută mister și 50 la sută râs. Și, după ce o citiţi, nu vă va mai fi niciodată-niciodată, frică.  

Despre Cătălin Pavel

CĂTĂLIN PAVEL este scriitor și arheolog. A urmat studii doctorale și postdoctorale la Oxford (Hertford College), Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Institutul Arheologic Albright din Ierusalim, Universitatea din Hamburg și Colegiul Noua Europă din București. A participat la săpături arheologice în ţară, în Germania, Franţa, Anglia, Maroc, Israel și în special în Turcia (la Milet, Gordion și, în 2005–2010, la Troia). A predat arheologie, artă clasică și teme arheologice în literatură în București, Cluj și Atlanta, iar în prezent este conferenţiar universitar la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, unde coordonează doctorate și conduce săpăturile arheologice ale universităţii în Cetatea Histria. La Humanitas a publicat volumele de nonficţiune Arheologia iubirii: De la Neanderthal la Taj Mahal (2019; nominalizată la Premiile „Observator cultural“; trad. fr. de J.-L. Courriol, Archéologie de l’amour, Éditions de l’Aube, 2022; trad. it. de B. Mazzoni, L’archeologia dell’amore, Neo Edizioni, 2022), Animalele care ne fac oameni: Blană, cozi și pene în arheologie (2021; Premiul Societăţii de Știinţe Istorice din România, nominalizată la Premiul „Monica Lovinescu“ 2023), romanul Aproape a șaptea parte din lume (2010, premiul UniCredit/Bibliofagia, trad. fr. de F. Ciodaru-Courriol, La septième partie du monde, Editions Non Lieu, 2017), romanul Toate greșelile care se pot face (2022, premiul Uniunii Scriitorilor, Dobrogea) și volumul de povestiri Adevărul despre vacanţe (2023).

 

Fotografia autorului © Sorin Iacob

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Muntele cu uși
  • An apariție: 2024
  • Ediție: I
  • Pagini: 136
  • Format: 16,5x23,5 cm
  • ISBN: 978-973-50-8465-3
  • Colecție: Humanitas Junior
  • Domeniu: 8+ ani, cărți ilustrate
  • Autor: Cătălin Pavel

Noi apariții

Author Spotlight

Ioana Pârvulescu

pagina autorului

IOANA PÂRVULESCU s‑a născut în Brașov. Se înţelege foarte bine cu copiii și nu s‑a despărţit toată viaţa de cărţile lor. A observat astfel multe lucruri ciudate, printre care și următoarele: Cine citește de dimineaţă departe ajunge. Cartea‑prietenă la nevoie se cunoaşte. O carte bună se cunoaște de dimineaţă. Cartea e brăţară de aur. Cu o carte nu se face primăvară.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact