Închide Close

Humanitas Junior

David Grossman, Nu e nicio clipă fără o pisică

Din categoriile 3+ ani, cărți ilustrate

În colecția Humanitas Junior

Ilustrații de Naama Benziman

Traducere de Gabriela Myers

 

David Grossman este unul dintre cei mai de seamă romancieri de azi. A fost distins cu Man International Booker Prize și Premiul Erasmus. Operele sale sunt traduse în peste 30 de limbi.

 

Într-o dimineață magică, Maayan, Alma și ceilalți colegi de la grădiniță își dau seama că în noaptea dinainte au avut cu toții același vis: se făcea că o pisică gălbuie și cu ochi albaștri le spune „Nu e nicio clipă fără o pisică“, apoi țuști într-un copac și dispare! Repetând propoziția ca pe o incantație magică și amestecând realitatea cu visul, copiii descoperă într-un copac din apropierea grădiniței o pisică gălbuie, aidoma celei din vis. Cum se poate una ca asta? Și oare ce vor face cu mica felină?

Despre David Grossman

DAVID GROSSMAN (n. 1954) este unul dintre cei mai importanţi autori israelieni contemporani. A studiat filozofia şi teatrul la Universitatea Ebraică din Ierusalim. A publicat mai multe cărţi de ficţiune, precum și câteva volume de reportaje şi interviuri. Printre romanele publicate se numără Sunt și copii în zigzag (1994), Cineva cu care să fugi de acasă (2000), Până la capătul pământului (2008; Premiul Albatros al Fundaţiei Günter Grass, Premiul Médicis étranger), Căderea din timp (2011), Un cal intră într-un bar (2014; Man International Booker Prize), De mine viața și-a tot râs (2019). Cărţile lui au fost traduse în peste 30 de limbi. David Grossman este doctor honoris causa al Universităţii Catolice din Leuven şi Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres. În 2022 a fost distins cu prestigiosul premiu Erasmus.

 

Fotografia autorului © Claudio Sforza

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Nu e nicio clipă fără o pisică
  • An apariție: 2023
  • Ediție: I
  • Pagini: 32
  • Format: 20x25 cm
  • ISBN: 978-973-50-7892-8
  • Colecție: Humanitas Junior
  • Domeniu: 3+ ani, cărți ilustrate
  • Autor: David Grossman

Noi apariții

Author Spotlight

Ioana Pârvulescu

pagina autorului

IOANA PÂRVULESCU s‑a născut în Brașov. Se înţelege foarte bine cu copiii și nu s‑a despărţit toată viaţa de cărţile lor. A observat astfel multe lucruri ciudate, printre care și următoarele: Cine citește de dimineaţă departe ajunge. Cartea‑prietenă la nevoie se cunoaşte. O carte bună se cunoaște de dimineaţă. Cartea e brăţară de aur. Cu o carte nu se face primăvară.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact