Închide Close
O școală mare cât lumea toată

Humanitas Junior

Gianni Rodari, O școală mare cât lumea toată

Din categoriile 6–9 ani, cărți ilustrate

În colecția Humanitas Junior

Ilustrații de Noemi Vola

Traducere de Cristina Gogianu

 

O carte frumoasă și luminoasă ca o zi de vară de la autorul bestsellerului Aventurile lui Cepelică.

 

Amuzantă, jucăușă, primitoare: aceasta este școala lui Gianni Rodari. E locul unde copiii descoperă lumea, își fac prieteni buni, se distrează și își aleg drumul în viață. Ba mai mult, e locul unde greșelile nu sunt nici arătate cu degetul, nici pedepsite, căci orice greșeală deschide poarta imaginației și devine un prilej de învățat lucruri extraordinare.

Datorită talentului lui Gianni Rodari, şcoala devine un tărâm magic, de poveste, unde fiecare copil crește liber, dând frâu liber creativității, viselor şi aventurii.

Despre Gianni Rodari

GIANNI RODARI s-a născut în 1920, la Omegna, Italia. După terminarea studiilor de specialitate, a fost, vreme de câţiva ani, profesor de şcoală primară. La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial şi-a început cariera în jurnalism, colaborând cu numeroase publicaţii periodice, printre care L’Unità, Pioniere, Paese Sera. În anii ’50 a început să publice cărţi pentru copii, care s-au bucurat imediat de un succes uriaş de public şi de critică. A scris, într-un stil lejer, dar plin de profunzime, poezii, fabule şi romane despre libertate, lege, demnitate şi simţ civic. Cărţile sale, printre care merită amintite Aventurile lui Cepelică (publicată la Humanitas Junior începând din 2012), Gelsomino în ţara mincinoşilor şi Poveşti la telefon sunt traduse în numeroase limbi. În 1970 Rodari a fost distins cu prestigiosul premiu Hans Christian Andersen, considerat „Nobelul“ literaturii pentru copii. În anii ’60 şi ’70 s-a dedicat celei mai mature opere ale sale, C’era due volte il barone Lamberto. În acelaşi timp, a îmbinat scrisul cu activitatea intensă „pe teren“, participarea la conferinţe şi întâlniri cu profesori, bibliotecari, părinţi şi elevi, ceea ce l-a inspirat să scrie apoi Gramatica fanteziei, o carte de referinţă pentru pedagogi. Gianni Rodari a murit la Roma în 1980, la doar 59 de ani. În 2020, s-au împlinit o sută de ani de la naşterea autorului, prilej de a evidenţia valoarea operei sale.

 

Fotografie din arhiva familiei Rodari

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: O școală mare cât lumea toată
 • An apariție: 2023
 • Ediție: I
 • Pagini: 160
 • Format: 16,5x23,5 cm
 • ISBN: 978-973-50-8104-1
 • Colecție: Humanitas Junior
 • Domeniu: 6–9 ani, cărți ilustrate
 • :
 • Autor: Gianni Rodari

Noi apariții

Author Spotlight

Ioana Pârvulescu

pagina autorului

IOANA PÂRVULESCU s‑a născut în Brașov. Se înţelege foarte bine cu copiii și nu s‑a despărţit toată viaţa de cărţile lor. A observat astfel multe lucruri ciudate, printre care și următoarele: Cine citește de dimineaţă departe ajunge. Cartea‑prietenă la nevoie se cunoaşte. O carte bună se cunoaște de dimineaţă. Cartea e brăţară de aur. Cu o carte nu se face primăvară.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact