Închide Close

Humanitas Junior

Francesc Miralles, Álex Rovira, Poveşti pentru copii curajoși

35 de istorioare care-ți dau putere și te ajută să treci peste obstacole

Din categoriile 6–9 ani, cărți educative

În colecția Humanitas Junior

BESTSELLER GAUDEAMUS 2022

 

Ilustrații de Gemma Capdevila  •  Traducere de Camelia Dinică

 

După succesul internațional al volumelor Poveşti ca să te iubeşti mai mult și Povești pentru copii fericiți, noua carte semnată de Álex Rovira şi Francesc Miralles, reunind povești pline de înțelepciune din diferite culturi, îi învață pe copii că adevăratul curaj este să nu-ți abandonezi visurile și că adevărații campioni sunt aceia care vor să facă lumea mai bună pentru ei şi pentru ceilalţi.

 

„Trebuie să ai curaj ca să te adaptezi la schimbările vremurilor, fără să renunţi la tine însuţi, şi să găseşti soluţii la fiecare problemă care se iveşte. Cu această perspectivă asupra vieţii, fiecare criză se transformă în oportunitate, iar obstacolele, în rampă de lansare. Aceste poveşti – şi reflecţiile care le însoţesc – sunt o invitaţie de a ne depăși limitele pe care credem că le avem, de a prelua controlul destinului nostru şi a ne construi, prin tot ceea ce facem, viitorul visat.“ — AUTORII

 

Include sfaturi pentru părinți și educatori.

 

O carte terapeutică. Găsirea forței interioare, gândirea creativă și cultivarea unor relații pozitive cu cei din jur ne ajută să fim curajoși.

Despre Francesc Miralles

Scriitor, jurnalist și muzician, FRANCESC MIRALLES s-a născut în 1968 la Barcelona. A urmat inițial cursuri de jurnalism la Universitatea Autonomă din Barcelona, abandonate după patru luni, apoi de filologie engleză, la care a renunțat după terminarea anului trei pentru a călători și astfel a ajuns să trăiască pentru o vreme în Croația și Slovenia în timpul războiului iugoslav, experiență redată în Café Balcanic (2004). Revenit la Barcelona, a studiat germana la Universitatea Centrală. După absolvire, a făcut un masterat în editare. A coordonat colecții de dezvoltare personală, semnând și câteva lucrări sub pseudonim, experiență reflectată în primul său roman, Barcelona Blues (2005). După ce a obținut Premiul Gran Angular 2001 – cu romanul pentru tineret Un haiku per a l’Alícia, a hotărât să se dedice scrisului. Este cunoscut publicului din România datorită bestsellerurilor internaţionale scrise împreună cu Héctor García şi traduse la Humanitas: Ikigai: secrete japoneze pentru o viaţă lungă şi fericită, Metoda Ikigai: secrete japoneze pentru a-ţi descoperi adevărata pasiune şi a-ţi atinge ţelurile în viaţă şi Shinrin-Yoku: arta japoneză a băilor de pădure. Francesc Miralles este, de asemenea, autor de ficţiune. Amintim romanele Wabi-Sabi, Iubire cu i mic şi Cel mai frumos loc din lume este chiar aici (scris împreună cu Care Santos), publicate la Humanitas Fiction. Cărţile sale au fost traduse în peste 30 de limbi.

Despre Álex Rovira

ÁLEX ROVIRA (n. 1969, Barcelona) este licenţiat în economie, autor de succes de cărţi de self-help şi conferenţiar. Ţine seminarii de economie la Escuela Superior de Administración y Dirección de Empresas. În 2009 a primit, împreună cu Francesc Miralles, Premiul Torrevieja pentru romanul Última respuesta. Cărţile sale s-au vândut în peste 8 milioane de exemplare.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Poveşti pentru copii curajoși
 • Subtitlu: 35 de istorioare care-ți dau putere și te ajută să treci peste obstacole
 • An apariție: 2022
 • Ediție: I
 • Pagini: 176
 • Format: 17x23 cm
 • ISBN: 978-973-50-7705-1
 • Colecție: Humanitas Junior
 • Domeniu: 6–9 ani, cărți educative
 • Autor: Álex Rovira, Francesc Miralles
 • Traducere: Camelia Dinică

Noi apariții

Author Spotlight

Cristian Presură

pagina autorului

În prezent este cercetător la compania Philips, Olanda. S-a specializat în domeniul senzorilor medicali. Împreună cu echipa sa, a inventat şi introdus pe piaţă primul ceas capabil să măsoare pulsul sportivilor numai pe baza senzorilor optici.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact