Închide Close

Humanitas Junior

Vlad Stroescu, Povești somnifere

Din categoriile 6–9 ani, povești/mitologie

În colecția Humanitas Junior

Ilustrații de Andreea Dobreci

 

A fost odată ca niciodată, într-o țară îndepărtată, un împărat peste măsură de ciudat, care și-a acoperit întreaga împărăție cu petice de lână colorată, iar la sfârșit i-a pus lunii tichie. Până și paginile de carte purtau învelitori croșetate, la fel și oceanul, și dealurile, și merele, dar nu și vântul, care a înconjurat o dată pământul și a suflat din toate puterile. Și-atunci, ce să vezi, au zburat păturile de pe munți și livezi, iar oamenii mari, lipsiți de imaginație, s-au înspăimântat și-au tremurat foarte, în vreme ce copiii au râs și-au alergat bucuroși dintr-o parte în altă parte. Iar asta este numai o poveste aleasă la întâmplare. Stați numai s-o citiți pe cea cu piticul și casa umblătoare!

 

„Ce povești proaspete, pline de umor și candoare scrie Vlad Stroescu! Un amestec delicios de vechi și nou, de familiar și de surprinzător, poveștile acestea ne poartă cu ușurință printr-o lume vastă, populată cu pitici magicieni, cu case umblătoare și mașini care preferă să mănânce pufuleți, cu copii curajoși și curioși, care nu se tem să călătorească până în Himalaya cocoțați pe umărul unui uriaș, cu animale și oameni care descoperă împreună ce înseamnă prietenia și generozitatea. O carte scrisă cu evidentă iubire pentru copii și pentru povești.“ — ANA ALFIANU, autoarea cărții Val și Cetatea Sufletului

 

„Seara le inventez povești fetelor mele. Nu au niciun tâlc voit, doar spun ce îmi trece prin cap, și adesea adormim toți trei înainte să le termin. Le-am scris, ca să nu le mai uit. Cred că orice poveste cu adevărat bună provoacă uimire, și în sensul acesta poveștile pentru copii sunt cele mai bune. Mai cred că un somn sănătos e o aventură și o călătorie, și din el trebuie să ie șim, în fiecare dimineață, mai înțelepți, mai tineri. Voi continua să scriu povești pentru copii ca să nu uit ce visez. Dacă va mai fi cine să le asculte sau citi, asta nu știu, poate la capătul celălalt al viselor ascultă sau citește cineva…“ — VLAD STROESCU

Despre Vlad Stroescu

VLAD STROESCU a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din București, iar din 2004 lucrează în psihiatrie. Datorită profesiei, este interesat și de științele sociale. Este editorialist la revista Viața medicală și semnează articole în Dilema Veche. A debutat în literatură în 2007 cu povestirea Sfântul Craiu Mutu, publicată în revista Time Out. După cum mărturisește pe blogul personal, e francofil, meloman şi biciclist. Interesul pentru literatura pentru copii s-a născut din fireasca nevoie de a le spune seara povești celor două fiice. Pentru că adormea mereu înainte de a le termina, iar materia lor se amesteca cu aceea subtilă a viselor, le-a scris ca să nu le uite. Pentru că orice poveste cu adevărat bună provoacă uimire, Vlad Stroescu crede că, în sensul acesta, poveștile pentru copii sunt cele mai bune și, de asemenea, că sunt cel mai sănătos mod în care părinții își pot dărui visele mai departe, copiilor.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Povești somnifere
  • An apariție: 2022
  • Ediție: I
  • Pagini: 88
  • Format: 16x23,5 cm
  • ISBN: 978-973-50-7404-3
  • Colecție: Humanitas Junior
  • Domeniu: 6–9 ani, povești/mitologie
  • Autor: Vlad Stroescu

Noi apariții

Author Spotlight

Cristian Presură

pagina autorului

În prezent este cercetător la compania Philips, Olanda. S-a specializat în domeniul senzorilor medicali. Împreună cu echipa sa, a inventat şi introdus pe piaţă primul ceas capabil să măsoare pulsul sportivilor numai pe baza senzorilor optici.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact