Închide Close

Humanitas Junior

Maria, regina României, Sidonia Călin, Visătorul de visuri

Din categoriile 10–13 ani, povești/mitologie

În colecția Ebook

EBOOK > PDF

 

Bestseller Gaudeamus 2019

 

Ilustrații de Sidonia Călin

Traducere și note de Anca Bărbulescu

 

Publicată pentru prima oară în 1915, Visătorul de visuri este probabil cea mai cunoscută și mai iubită dintre scrierile beletristice ale reginei Maria.

 

Cartea spune povestea sfâșietor de frumoasă a lui Eric Gundian, pictorul cu plete aurii găzduit la castelul regelui Wanda, dintr-un ţinut îndepărtat. Noapte de noapte, tânărului îi apare în vis o făptură cu ochi luminoși, care îi înrobește sufletul și-i fură liniștea fără de care nu poate picta. Fermecat de fata fără nume și dornic să-și încheie capodopera rămasă neterminată pe peretele castelului, Eric pornește prin lume în căutarea ei. Călătoria, plină de aventuri, îi este presărată cu probe de curaj și credinţă și îi prilejuiește întâlniri miraculoase cu oameni care îi oferă adevărate lecţii de viaţă. Ce-l așteaptă pe Eric la capătul drumului? Oare visul lui se va întrupa aievea, sau va rămâne de-a pururi de neatins?

Despre Maria, regina României
Despre Sidonia Călin

SIDONIA CĂLIN este absolventă a Universității Naționale de Artă, București, secția Metal, și bursieră la Haute École des Arts, Strasbourg, Franța, secția Artă-obiect. A participat încă din 2010 la numeroase expoziții de grup (metal, fotografie, ilustrație de carte). A ilustrat cărți pentru copii, printre care Fusul cu zurgălăi de Daniela Stoicescu (DPH, 2012), Povești de trezit copiii de Iv Cel Naiv (DPH, 2014), Micul venețian (DPH, 2014) și Oul care zboară (DPH, 2015) ambele de Ioan Mihai Cochinescu, Călătoria lui Medilo de Ioana Nicolaie (Cartier, 2019; premiul pentru cea mai bună grafică la "Salonul International de carte pentru copii și tineret" de la Chișinău), Spionul Kme de Ioana Nicolaie (Arthur, 2019), Visătorul de visuri de Regina Maria a României (Humanitas, 2019) ș.a.

 

Fotografia autoarei: Ioan Cochinescu

Alte Detalii
  • Categorie: ebook
  • Titlu: Visătorul de visuri
  • An apariție: 2020
  • Format: PDF
  • ISBN: 978-973-50-6831-8-X
  • Colecție: Ebook
  • Domeniu: 10–13 ani, povești/mitologie
  • Autor: Maria, regina României, Sidonia Călin
  • Traducere şi note: Anca Bărbulescu

Noi apariții

Author Spotlight

Cristian Presură

pagina autorului

În prezent este cercetător la compania Philips, Olanda. S-a specializat în domeniul senzorilor medicali. Împreună cu echipa sa, a inventat şi introdus pe piaţă primul ceas capabil să măsoare pulsul sportivilor numai pe baza senzorilor optici.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact