Închide Close

Humanitas Junior

Olga Gudynn, Aventurile râmei Oli

Din categoriile 2–5 ani, cărți ilustrate

În colecția Humanitas Junior

Nu-i ușor să fii o râmă mică într-o lume așa de mare! Trebuie să te ferești de pantofii oamenilor, de ciocul păsărilor, ba chiar și de picăturile de ploaie. Dar e distractiv și fiecare zi e o aventură!

 

Faceți cunoștință cu Oliver – Oli pentru prieteni –, o râmă nostimă cu ochelari roșii, mare amatoare de călătorii și de visat cu ochii deschiși. Pentru că își dorește din toate puterile să vadă ce se află dincolo de Dealul Plopilor, unde trăiește de când se știe, Oli are parte de aventura vieții lui: ajunge, cum necum, într-o grădină magică, descoperă cum se leagă între ele toate lucrurile din natură, înțelege de ce fructele și legumele au puteri miraculoase și sunt cei mai grozavi supereroi, se luptă cu un dușman de temut și, mai cu seamă, își face o mulțime de prieteni.

 

Aventurile râmei Oli, acum într-o ediție nouă, îndelung dichisită, este o poveste frumoasă despre prietenie, înțelepciune și curaj, din care aflăm că nimeni nu-i prea mic pentru vise mari și că, dacă îți dorești cu adevărat, poți!

 

Fiecare carte vândută va ajuta la amenajarea unui atelier de artă în cadrul secțiilor de oncologie ale spitalelor de copii din București.

Despre Olga Gudynn

Încă de când era copil, OLGĂI GUDYNN i‑au plăcut poveștile și lumea fascinantă a animalelor și plantelor. Pesemne că, în mare parte, aceasta se datorează copilăriei magice pe care și‑a petrecut‑o la țară, la bunici, într‑un sătuc liniștit din Prahova, înconjurat de dealuri și păduri. Tot pe atunci și‑a descoperit pasiunea pentru desenat. În clasele primare, umplea cu povești și desene paginile de la sfârșitul caietelor, motiv pentru care dădea adesea de bucluc. Deși aceste două mari pasiuni au urmărit‑o toată viața, Olga Gudynn a ales să studieze la început dreptul și apoi psihologia și științele educației. Așa se face că, de peste 19 ani, lucrează cu copiii și pentru copii, modelându‑le caracterul și insuflându‑le dragostea pentru frumos. La rândul lor, cei mici au ajutat‑o să se întoarcă la cele două mari iubiri, desenul și poveștile. Olga Gudynn a scris prima carte, Aventurile râmei Oli (2016), în joacă, pentru fi ii ei Andreas și Patrick, ca să‑i ajute să se împrietenească cu fructele și legumele și să descopere lumea misterioasă care se ascunde la fi rul ierbii. Cartea a fost primită cu mare entuziasm de copii și a devenit în scurt timp bestseller. I‑au urmat Aventurile râmei Oli în Laponia (2016) și Aventurile râmei Oli la zoo (2017). Se pare că setea de aventură a micuței râme e de nepotolit, așa încât ne putem aștepta oricând la o nouă și palpitantă poveste cu Oli.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Aventurile râmei Oli
  • An apariție: 2020
  • Ediție: I
  • Pagini: 56
  • Format: 20x26 cm
  • ISBN: 978-973-50-6602-4
  • Colecție: Humanitas Junior
  • Domeniu: 2–5 ani, cărți ilustrate
  • Autor: Olga Gudynn

Noi apariții

Author Spotlight

Cristian Presură

pagina autorului

În prezent este cercetător la compania Philips, Olanda. S-a specializat în domeniul senzorilor medicali. Împreună cu echipa sa, a inventat şi introdus pe piaţă primul ceas capabil să măsoare pulsul sportivilor numai pe baza senzorilor optici.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact