Închide Close

Humanitas Junior

Nancy Springer, Cazul Marchizului dispărut

Seria „Enigmele Enolei Holmes“

Din categoriile 10–12 ani, Romane

În colecția Humanitas Junior

Bestseller Bookfest 2019

 

Traducere de Ianina Marinescu

 

Seria „Enigmele Enolei Holmes a fost tradusă în 16 limbi și va fi ecranizată cu Millie Bobby Brown, protagonista serialului Stranger Things, în rolul principal. Autoarea este distinsă cu Edgar Award.

 

Enola Holmes, adolescenta care-și găsește propriul drum

 

Când rebela Enola, sora mai mică a celebrului Sherlock Holmes, descoperă că excentrica ei mamă a dispărut, pornește fără să stea pe gânduri în căutarea ei. Drumurile o poartă până la Londra, unde o așteaptă un șir de aventuri la care o fată de 14 ani n-ar îndrăzni să se gândească: e implicată fără voie în răpirea unui tânăr marchiz, înfruntă o bandă de răufăcători, se ascunde într-un cartier periculos, dezleagă cifruri, se luptă cu tot felul de superstiții și practici oculte, și toate acestea în vreme ce adună indicii. În vâltoarea atâtor evenimente, independenta Enola își descoperă adevărata chemare, care o smulge din plicticosul rol de „domnișoară de familie bună“ și o aruncă în calea unor enigme și mai încurcate, pe care va trebui să le rezolve. Aventura ei abia acum începe!

Despre Nancy Springer

Bine-cunoscuta autoare americană NANCY SPRINGER a scris peste 40 de romane pentru adolescenți și adulți – printre care faimoasa serie Tales of Rowan Wood – pentru care a primit numeroase premii. Dragostea ei pentru literatură vine din copilărie, când printre altele a citit cu nesaț operele com¬plete ale lui Sir Arthur Conan Doyle. Așa se face că, ajungând scriitoare, a îmbinat pasiunea pentru mister cu dorința de a crea un personaj feminin puternic, independent, care să le învețe pe tinerele cititoare să gândească cu mintea lor, să fie stăpânele propriului destin și să-ți aleagă singure drumul în viață. Astfel s-a născut Enola Holmes, sora cu mult mai tânără a celebrului Sherlock. Cazul marchizului dispărut a fost nominalizat la prestigiosul Edgar Award.

Recenzii

„Un aperitiv savuros, care anunță festinul ce ni se va așterne dinainte cu fiecare nou volum al seriei.“ – Kirkus Reviews

„Inteligența, simțul umorului și curajul fac din Enola Holmes una dintre cele mai captivante eroine de roman.“ – School Library Journal

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Cazul Marchizului dispărut
 • Subtitlu: Seria „Enigmele Enolei Holmes“
 • An apariție: 2019
 • Ediție: I
 • Pagini: 184
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-6396-2
 • Colecție: Humanitas Junior
 • Domeniu: 10–12 ani, Romane
 • Autor: Nancy Springer
 • Traducere: Ianina Marinescu

Noi apariții

Author Spotlight

Cristian Presură

pagina autorului

În prezent este cercetător la compania Philips, Olanda. S-a specializat în domeniul senzorilor medicali. Împreună cu echipa sa, a inventat şi introdus pe piaţă primul ceas capabil să măsoare pulsul sportivilor numai pe baza senzorilor optici.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact