Închide Close

Humanitas Junior

Carlo Collodi, Pinocchio

Povestea unei păpuși de lemn

Din categoriile 7+ ani, Romane

În colecția Biblioteca de 10+

Traducere de Dumitru D. Panaitescu

Ilustrații de Andreea Dobreci

 

Cărți clasice, alese cu grijă, la care ne reîntoarcem adesea, pentru noile generații de elevi, profesori, părinți.

 

Povestea păpușii de lemn căreia îi crește nasul de fiecare dată când spune o minciună a cucerit inimile cititorilor din lumea întreagă. Copiii vor fi fermecați de aventurile prin care trece Pinocchio ca să ajungă un „băiat adevărat“: își vinde abecedarul în loc să meargă la școală, fuge din atelierul meșterului Geppetto, se lasă păcălit de Vulpe și Motan, ajunge la închisoare, se transformă în măgar, e înghițit de Rechinul Înspăimântător și multe altele.

Debordând de energie nestăpânită și populată de o mulțime de personaje memorabile, această poveste fantastică rămâne la fel de proaspătă și de captivantă și astăzi ca în clipa când a fost scrisă.

Despre Carlo Collodi

CARLO COLLODI, pe numele său adevărat Carlo Lorenzini, se naște în 1826, la Florența, și își ia pseudonimul literar Collodi după satul bunicilor, unde și-a petrecut o bună parte din copilărie. După începerea studiilor la seminarul teologic din Colle Val d’Elsa, viitorul autor hotărăște că nu vrea să se facă preot și își continuă educația la Istituto Padri Scolopi din Florența. În 1844 începe să lucreze la librăria Piatti, unde își face ucenicia pe lângă Giuseppe Aiazzi, pasionat colecționar de manuscrise. După ce luptă în primul război italian pentru cauza unificării țării, Carlo Lorenzini înființează, în 1853, ziarul satiric Il Lampione, cenzurat de Marele Duce al Toscanei. Revine anul următor cu o nouă publicație, Lo Scaramuccia (Controversa), în care începe să-și publice primele încercări literare. Debutează în1856 cu piesa Gli amici di casa și cu volumul parodic Un romanzo in vapore. Prima carte care-i aduce recunoaștere este Il signor Alberi ha ragione! (1860), semnată cu pseudonimul Carlo Collodi. Cu timpul, fiind tot mai dezamăgit de viața politică a țării, pe care o amendează în diverse publicații, Collodi se dedică literaturii pentru copii. În 1880 începe să publice în foileton Storia di un burattino (Povestea unei păpuși de lemn), carte care i-a adus celebritatea, ajungând să fie cunoscută în toată lumea sub titlul Pinocchio. Carlo Collodi s-a stins din viață la Florența, la 26 octombrie 1890.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Pinocchio
 • Subtitlu: Povestea unei păpuși de lemn
 • An apariție: 2022
 • Ediție: I
 • Pagini: 192
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-7684-9
 • Colecție: Biblioteca de 10+
 • Domeniu: 7+ ani, Romane
 • Autor: Carlo Collodi
 • Ilustraţii: Andreea Dobreci
 • Traducere: Dumitru D. Panaitescu

Noi apariții

Author Spotlight

Ioana Pârvulescu

pagina autorului

IOANA PÂRVULESCU s‑a născut în Brașov. Se înţelege foarte bine cu copiii și nu s‑a despărţit toată viaţa de cărţile lor. A observat astfel multe lucruri ciudate, printre care și următoarele: Cine citește de dimineaţă departe ajunge. Cartea‑prietenă la nevoie se cunoaşte. O carte bună se cunoaște de dimineaţă. Cartea e brăţară de aur. Cu o carte nu se face primăvară.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact