Închide Close

Humanitas Junior

Adriana Ștefan, Povești pe nerăsuflate

Din categoriile 6–9 ani, povești/mitologie

În colecția Humanitas Junior

Ilustrații de Daniela Olaru

 

În sfârșit, niște povești supernemaipomenite, de citit dintr o suflare, scrise anume pentru voi, cei care v aţi cam plictisit de veșnicele basme cu Făt Frumos și Ileana Cosân­zeana și aţi vrea să citiţi întâmplări cu eroi care să vă semene, să locuiască într un oraș ca al vostru și să meargă la o școală precum școala voastră. Ce mai așteptaţi? Deschideţi iute cartea! Veţi descoperi o lume colorată și plină de „neobișnuit“ și „misterios“, în care nimic nu este ceea ce pare a fi, iar aventurile au, de fiecare dată, final neașteptat.

 

„Pe Adriana Ștefan, o cunosc încă de la primele ei povești. Sau mai degrabă pui de povești pe care, cu umor și cu talent, i a ajutat să crească mari, să devină povești în toată regula. Iar în cartea sa de debut, ne propune o colecţie de povești delicioase și pline de originalitate, care să i amuze și să i pună pe gânduri pe copiii mari și mici. Citindu le, veţi întâlni castraveţi periculoși și prinţese plictisite, sandale care vorbesc și covoare fermecate, băieţi care suferă de obrăznicătorie acută, șoareci de muzeu și alte personaje simpatice care împart aceeași lume a poveștilor, clasică și în același timp modernă.“ — ADINA POPESCU, autoarea seriei O istorie secretă a Ţării Vampirilor

 

„Toate cele pe care le veţi citi aici sunt născociri. Nu știu exact la ce vă așteptaţi voi de la mine, însă eu aștept un singur lucru de la voi: să citiţi. Povești. Cât mai multe! Pentru că eu sunt tare ocupată cu născocitul, vă las în grija personajelor din această carte. Nu vă fie teamă, sunteţi pe mâini bune! “ — ADRIANA ȘTEFAN

Despre Adriana Ștefan

ADRIANA ȘTEFAN s-a născut la Vatra Dornei și și-a făcut studiile universitare la ASE București, iar studiile postuniversitare în Franţa, la Université d’Orléans și la Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne. În ciuda parcursului profesional în domeniul financiar, pasiunea pentru scris, pe care o are din copilărie, nu a părăsit-o niciodată, așa că din 2017 s-a hotărât să și-o asume. Astfel, a frecventat atelierele de literatură pentru copii organizate de Revista de povestiri, a participat la proiectul colectiv www.noipovesti.ro coordonat de scriitoarea Adina Popescu, iar în 2020 și-a lansat propria platformă de povești pentru copii, www.dridriana.ro. Faptul că poveștile postate și-au câștigat în scurtă vreme cititorii a încurajat-o să facă pasul spre o carte care să-i poarte semnătura. În 2022, a publicat la Humanitas Junior volumul Povești pe nerăsuflate, care s-a bucurat deja de două ediţii.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Povești pe nerăsuflate
 • An apariție: 2023
 • Ediție: a II-a
 • Pagini: 120
 • Format: 16,5x23 cm
 • ISBN: 978-973-50-8050-1
 • Colecție: Humanitas Junior
 • Domeniu: 6–9 ani, povești/mitologie
 • Autor: Adriana Ștefan
 • Ilustraţii: Daniela Olaru

Noi apariții

Author Spotlight

Ioana Pârvulescu

pagina autorului

IOANA PÂRVULESCU s‑a născut în Brașov. Se înţelege foarte bine cu copiii și nu s‑a despărţit toată viaţa de cărţile lor. A observat astfel multe lucruri ciudate, printre care și următoarele: Cine citește de dimineaţă departe ajunge. Cartea‑prietenă la nevoie se cunoaşte. O carte bună se cunoaște de dimineaţă. Cartea e brăţară de aur. Cu o carte nu se face primăvară.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact