Închide Close

Humanitas Junior

Paul Maar, Sambo se întoarce

Din categoriile 6–9 ani, Romane

În colecția Humanitas Junior

Traducere de Cristina Cioabă

 

Continuarea îndrăgitei cărți Sâmbăta când vine Sambo

 

Pățaniile domnului Gambrino Berebum și ale lui Sambo continuă în acest volum, spre hazul și deliciul cititorilor. Nimeni nu poate intra în atâtea buclucuri și neînțelegeri nevinovate ca acești doi prieteni, mai ales când Mașina Dorințelor este pusă în funcțiune. Dar ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să primești! Domnul Gambrino vrea o mașină, deși nu are permis, vrea o vacanță pe o insulă pustie, fără să se gândească la faptul că o insulă pustie poate fi la fel de bine undeva la poli sau în apropie­rea unui vulcan activ, vrea tot soiul de trăsnăi lipsite de noimă ca să-și dea seama până la urmă că tot ce-și dorește cu adevărat este ca bunul lui prieten Sambo să rămână mereu alături de el.

Plină de jocuri de cuvinte și de versuri hazlii, Sambo se întoarce este în primul rând o carte despre prietenie.

Despre Paul Maar

PAUL MAAR (născut în 1937 la Schweinfurt, un oraş german din nord‑vestul Bavariei) este unul dintre cei mai importanţi scriitori germani de literatură pentru copii. Printre succesele cele mai mari ale acestui autor prolific (şi talentat ilustrator de carte) se numără seria de cărţi cu poveşti despre Sams (care în româneşte poartă numele Sambo), un personaj aventuros şi hazliu, „nici copil, nici animal, ce mai – o bâzdâganie‑n toată legea!“, care însă îţi poate îndeplini o sumedenie de dorinţe numai cât te‑ai gândit la ele. Spre deliciul copiilor germani, până acum trei dintre cărţile cu aventurile lui Sambo au fost ecranizate: Sambo (2001), Sambo în pericol (2003) și Sambo are noroc (2012). Dintre numeroasele distincţii literare primite de Paul Maar amintim Premiul „Fraţii Grimm“ (1982), Premiul de Stat al Austriei (1985), Marele Premiu al Academiei Germane de Literatură pentru Copii şi Tineret (1987), Premiul German pentru Literatură de Tineret (1996), Medalia „Hans Christian Andersen“ (1997), Ordinul pentru Merit al RFG (1998), Premiul German de Carte (2003). Mai multe şcoli din Germania poartă numele autorului.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Sambo se întoarce
 • An apariție: 2023
 • Ediție: I
 • Pagini: 176
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-8031-0
 • Colecție: Humanitas Junior
 • Domeniu: 6–9 ani, Romane
 • Autor: Paul Maar
 • Traducere: Cristina Cioabă

Noi apariții

Author Spotlight

Cristian Presură

pagina autorului

În prezent este cercetător la compania Philips, Olanda. S-a specializat în domeniul senzorilor medicali. Împreună cu echipa sa, a inventat şi introdus pe piaţă primul ceas capabil să măsoare pulsul sportivilor numai pe baza senzorilor optici.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact