Închide Close

Humanitas Junior

Gertrude Kiel, William și secretele Universului

Povești științifice pentru copii

Din categoriile 8+ ani, cărți educative, povestiri

În colecția Humanitas Junior

Ilustrații de Gunvor Rasmussen

 

CERUL ERA ATÂT DE PLIN DE MISTERE ȘI DE RĂSPUNSURI.

 

Vacanța de vară a lui William este dată peste cap! În loc să se joace cu prietenii, e nevoit să locuiască o săptămână întreagă la morocănoasa și excentrica lui mătușă, Gunvor. E clar că va avea parte de cele mai lungi și mai plicticoase zile din viața lui. Și totuși...

Într-o zi, în vreme ce caută în casa mătușii un dulap magic, care să-i deschidă o poartă spre alte tărâmuri, cum a citit el într-o carte, băiatul dă peste o sumedenie de obiecte stranii, care par fermecate. Ce-o fi cu aceste lentile de sticlă, care deformează priveliștea? Dar cu aceste instrumente cu nume necunoscute sau cu acest telescop vechi? Și oare ce-i cu zgomotele ciudate care se aud din pivniță?

La toate aceste întrebări va răspunde mătușa Gunvor, care nu-i chiar atât de taciturnă pe cât părea la început (deși e mult mai excentrică decât bănuise William). Astfel băiatul va descoperi că cerul de deasupra noastră e infinit de fascinant, va călători în trecut pe urmele lui Copernic, Kepler, Tycho Brache, Ole Rømer, Galileo Galilei, Newton și Einstein, va inventa o mașină a timpului și va păși cu adevărat pe un tărâm magic, unde se aude cântecul stelelor.

Despre Gertrude Kiel

Autoarea daneză GERTRUDE KIEL scrie captivant despre subiecte care ne aprind imaginația. Unul dintre acestea, timpul, i-a stârnit interesul în asemenea măsură, încât și-a petrecut mulți ani cercetându-l. Nu-i de mirare că și-a scris teza de masterat în literatură comparată și studii culturale despre ceasuri, mai precis despre forma lor și despre felul în care intră acestea în relație cu și influențează concepțiile moderne despre timp. Astfel, romanul ei de debut, Goana după timp (2012), este un amestec foarte interesant de cercetare științifică și imaginație. Cea mai recentă carte a sa, William și secretele universului (2018), își află, de asemenea, inspirația la granița dintre știință și literatură, motiv pentru care a stârnit entuziasmul a numeroși cititori, fiind tradusă în unsprezece limbi și nominalizată pe lista scurtă la „Wissensbuch des Jahres 2022“ (Cartea de informare a anului 2022) de către Wissenschaft Magazine.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: William și secretele Universului
 • Subtitlu: Povești științifice pentru copii
 • An apariție: 2024
 • Ediție: I
 • Pagini: 256
 • Format: 16,5x23,5 cm
 • ISBN: 978-973-50-8324-3
 • Colecție: Humanitas Junior
 • Domeniu: 8+ ani, cărți educative, povestiri
 • Autor: Gertrude Kiel
 • Ilustraţii: Gunvor Rasmussen

Noi apariții

Author Spotlight

Ioana Pârvulescu

pagina autorului

IOANA PÂRVULESCU s‑a născut în Brașov. Se înţelege foarte bine cu copiii și nu s‑a despărţit toată viaţa de cărţile lor. A observat astfel multe lucruri ciudate, printre care și următoarele: Cine citește de dimineaţă departe ajunge. Cartea‑prietenă la nevoie se cunoaşte. O carte bună se cunoaște de dimineaţă. Cartea e brăţară de aur. Cu o carte nu se face primăvară.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact