Închide Close

Humanitas Junior

Mihai Mănescu, Copacul dorinţelor

Amintiri din copilărie

Din categoriile 10–12 ani, Romane

În colecția Ebook

EBOOK > epub / pdf

 

Ilustratii de Ingrid Nemțanu

 

Romanul Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie s a născut din scenariul filmului omonim regizat de Andrei Huţuleac, avându i în distribuţie pe Maya Noelle Prediger, Teodor Corban, Matei Dima, Grigore Silișteanu și Micutzu Cosmin Nedelcu.

 

Adaptare după un scenariu de film de Mihai Mănescu, Matei Dima și Andrei Huţuleac  •  Ilustrații de Ingrid Nemțanu

 

La prima vedere, Mara e o fată ca oricare: are 12 ani, e inteligentă, introspectivă și ironică, îi plac literatura, filmele și ciocolata albă cu alune. Cu toate acestea, încercările prin care trece îi dau o perspectivă asupra lucrurilor care i depășește numărul anilor și o putere de a lupta pe care o au doar învingătorii.

Într un moment de cotitură, când are nevoie de îngrijiri medicale, Mara ajunge într un centru de specialitate, unde descoperă un portal care o transportă în universul Amintirilor lui Creangă, cartea ei preferată.

În Humuleștiul vesel și luminos al secolului al XIX lea, fata se împrietenește cu Nică, pe care îl surprinde în cireșul mătușii Mărioara, îl ajută să fure pupăza din tei și îl scapă de mânia părinţilor și rubedeniilor. Ba mai mult, cei doi copii fac cunoștinţă cu niște negustori ambulanţi cu înfăţișare bizară, marfă suspectă și intenţii necurate, pe care i trag pe sfoară cu ingeniozitate.

Dar copacul din titlu? Ei bine, e un copac magic, care îndeplinește dorinţele copiilor și creează punţi între lumi.

 

Pe copertă: prelucrare după afișul filmului Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie, realizat  de Alina Nechita

 

Carte scrisa in beneficiul Logo HOSPICE

Despre Mihai Mănescu

MIHAI MĂNESCU este scenarist, producător și specialist în comunicare. A absolvit UNATC în 2007, la clasa de scenaristică a profesorului și scenaristului Dumitru Carabăţ, și a obţinut doctoratul în cinematografie și media în 2011. Predă scenaristică și susţine cursuri de corporate storytelling, acestea fiind influenţate de principiile călătoriei eroului, create de renumitul profesor de mitologie, Joseph Campbell. S-a alăturat echipei HOSPICE Casa Speranţei în 2016 și a coordonat campania de strângere de fonduri și renovare a centrului socio-medical de la Adunaţii Copăceni. În prezent, este manager de comunicare și brand al fundaţiei, coordonând și implementând strategia și campaniile de comunicare ale organizaţiei. Filmografie: Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie (lung metraj, 2021, regia Andrei Huţuleac), Chororo (animaţie, 2016, regia Valentin Urziceanu), Academia Română. 150 de ani în serviciul naţiunii române (documentar, 2016, regia Ovidiu Georgescu), Live (lung metraj, 2015, regia Vlad Păunescu), Ultimul Zburător (lung metraj, 2014, regia Ovidiu Georgescu). Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie, romanul scris după scenariul filmului cu același titlu, semnat împreună cu Matei Dima și Andrei Huţuleac, este cartea sa de debut.

Alte Detalii
  • Categorie: ebook
  • Titlu: Copacul dorinţelor
  • Subtitlu: Amintiri din copilărie
  • An apariție: 2022
  • Format: EPUB / PDF
  • ISBN: 978-973-50-7421-0-X
  • Colecție: Ebook
  • Domeniu: 10–12 ani, Romane
  • Autor: Mihai Mănescu
  • Ilustraţii: Ingrid Nemțanu

Noi apariții

Author Spotlight

Cristian Presură

pagina autorului

În prezent este cercetător la compania Philips, Olanda. S-a specializat în domeniul senzorilor medicali. Împreună cu echipa sa, a inventat şi introdus pe piaţă primul ceas capabil să măsoare pulsul sportivilor numai pe baza senzorilor optici.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact