Închide Close

Humanitas Junior

Mihai Mănescu, Copacul dorinţelor

Amintiri din copilărie

Din categoriile 10–12 ani, istorie, Romane

În colecția Humanitas Junior

Ilustratii de Ingrid Nemțanu

 

Romanul Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie s a născut din scenariul filmului omonim regizat de Andrei Huţuleac, avându i în distribuţie pe Maya Noelle Prediger, Teodor Corban, Matei Dima, Grigore Silișteanu și Micutzu Cosmin Nedelcu.

 

Adaptare după un scenariu de film de Mihai Mănescu, Matei Dima și Andrei Huţuleac  •  Ilustrații de Ingrid Nemțanu

 

La prima vedere, Mara e o fată ca oricare: are 12 ani, e inteligentă, introspectivă și ironică, îi plac literatura, filmele și ciocolata albă cu alune. Cu toate acestea, încercările prin care trece îi dau o perspectivă asupra lucrurilor care i depășește numărul anilor și o putere de a lupta pe care o au doar învingătorii.

Într un moment de cotitură, când are nevoie de îngrijiri medicale, Mara ajunge într un centru de specialitate, unde descoperă un portal care o transportă în universul Amintirilor lui Creangă, cartea ei preferată.

În Humuleștiul vesel și luminos al secolului al XIX lea, fata se împrietenește cu Nică, pe care îl surprinde în cireșul mătușii Mărioara, îl ajută să fure pupăza din tei și îl scapă de mânia părinţilor și rubedeniilor. Ba mai mult, cei doi copii fac cunoștinţă cu niște negustori ambulanţi cu înfăţișare bizară, marfă suspectă și intenţii necurate, pe care i trag pe sfoară cu ingeniozitate.

Dar copacul din titlu? Ei bine, e un copac magic, care îndeplinește dorinţele copiilor și creează punţi între lumi.

 

Pe copertă: prelucrare după afișul filmului Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie, realizat  de Alina Nechita

 

Carte scrisa in beneficiul Logo HOSPICE

Despre Mihai Mănescu

MIHAI MĂNESCU este scenarist, producător, specialist în comunicare. A absolvit UNATC în 2007 și a obţinut doctoratul în cinematografie și media în 2011. Predă scenaristică la Universitatea Hyperion de peste 10 ani, cursurile sale fiind influenţate de principiile călătoriei eroului create de renumitul profesor de mitologie Joseph Campbell, a cărui carte Eroul cu o mie de chipuri a tradus-o în 2013. În paralel cu cariera de povestitor, Mihai Mănescu a căpătat o vastă experiență în ONGurile din România, dar și în industria tehnologiei, acolo unde colaborează cu Oveit, o companie de software pentru experiențe live cu sediul în S.U.A. Din 2022 este membru fondator al Asociației Susțin.org, o organizație nonprofit, care ajută alte ONGuri în dezvoltarea campaniilor de fund­raising și comunicare. Este, de asemenea, membru al Asociației „De Basm“, Asociația scriitorilor pentru copii și adolescenți din România. A debutat în volum cu cartea Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie (Humanitas Junior, 2022), născută din scenariul filmului omonim, semnat împreună cu Matei Dima și Andrei Huțuleac. Povești despre speranță, cea dea doua carte a sa, face parte dintro campanie de conștientizare a nevoii de îngrijiri paliative implementată de Susțin.org, sprijinită de UP România și Humanitas Junior, în beneficiul Fundației HOSPICE Casa Speranței.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Copacul dorinţelor
 • Subtitlu: Amintiri din copilărie
 • An apariție: 2023
 • Ediție: a II-a
 • Pagini: 176
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-7883-6
 • Colecție: Humanitas Junior
 • Domeniu: 10–12 ani, istorie, Romane
 • Autor: Mihai Mănescu
 • Ilustraţii: Ingrid Nemțanu

Noi apariții

Author Spotlight

Cristian Presură

pagina autorului

În prezent este cercetător la compania Philips, Olanda. S-a specializat în domeniul senzorilor medicali. Împreună cu echipa sa, a inventat şi introdus pe piaţă primul ceas capabil să măsoare pulsul sportivilor numai pe baza senzorilor optici.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact