Închide Close

Humanitas Junior

Mihai Mănescu, Povești despre speranță

Din categoriile 5+ ani, cărți ilustrate, povestiri

În colecția Humanitas Junior

Ilustrații de Bianca Anton

 

După succesul cărții și al filmului Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie, Mihai Mănescu revine cu un nou volum despre curaj, generozitate, forță interioară și mai ales despre speranță, care ne transformă din oameni obișnuiți în învingători.

 

Cinci istorioare pline de duioșie și candoare se ascund în paginile acestei cărți frumoase. Sunt povești de citit împreună, din care au de învățat și cei mici, și cei mari, care construiesc punți între oameni și amintiri ce nu se uită niciodată. Emoționante, adânci, surprinzătoare, luminoase, colorate cu umor, poveștile acestea recreează lumea în care trăim și o presară cu magie.

Dacă ne vom strecura la ceas de seară în paginile cărții, vom descoperi că aricii vorbesc atunci când nu sunt oameni prin preajmă și învață să nu se teamă să fie diferiți, că puii de urs din Pădurea Verde merg la grădiniță și-și fac prieteni pe care-i ajută să-și depășească limitele, că uneori, atunci când granița dintre lumi se șterge, copiii curajoși nu se tem să zboare deasupra mării cocoțați în spinarea unei berze uriașe.

Populate cu animale și oameni care învață împreună ce înseamnă prietenia adevărată, bunătatea, toleranța, tăria sufletească, generozitatea, aceste cinci povești sunt tot atâtea episoade de viață în care spiritul omenesc triumfă.

Despre Mihai Mănescu

MIHAI MĂNESCU este scenarist, producător, specialist în comunicare. A absolvit UNATC în 2007 și a obţinut doctoratul în cinematografie și media în 2011. Predă scenaristică la Universitatea Hyperion de peste 10 ani, cursurile sale fiind influenţate de principiile călătoriei eroului create de renumitul profesor de mitologie Joseph Campbell, a cărui carte Eroul cu o mie de chipuri a tradus-o în 2013. În paralel cu cariera de povestitor, Mihai Mănescu a căpătat o vastă experiență în ONGurile din România, dar și în industria tehnologiei, acolo unde colaborează cu Oveit, o companie de software pentru experiențe live cu sediul în S.U.A. Din 2022 este membru fondator al Asociației Susțin.org, o organizație nonprofit, care ajută alte ONGuri în dezvoltarea campaniilor de fund­raising și comunicare. Este, de asemenea, membru al Asociației „De Basm“, Asociația scriitorilor pentru copii și adolescenți din România. A debutat în volum cu cartea Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie (Humanitas Junior, 2022), născută din scenariul filmului omonim, semnat împreună cu Matei Dima și Andrei Huțuleac. Povești despre speranță, cea dea doua carte a sa, face parte dintro campanie de conștientizare a nevoii de îngrijiri paliative implementată de Susțin.org, sprijinită de UP România și Humanitas Junior, în beneficiul Fundației HOSPICE Casa Speranței.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Povești despre speranță
 • An apariție: 2023
 • Ediție: I
 • Pagini: 64
 • Format: 20x26 cm
 • ISBN: 978-973-50-7926-0
 • Colecție: Humanitas Junior
 • Domeniu: 5+ ani, cărți ilustrate, povestiri
 • Autor: Mihai Mănescu
 • Ilustraţii: Bianca Anton

Noi apariții

Author Spotlight

Cristian Presură

pagina autorului

În prezent este cercetător la compania Philips, Olanda. S-a specializat în domeniul senzorilor medicali. Împreună cu echipa sa, a inventat şi introdus pe piaţă primul ceas capabil să măsoare pulsul sportivilor numai pe baza senzorilor optici.

Evenimente

Humanitas Junior pe Social Media

contact